17 Mayıs 2010 Pazartesi

Kapılmışım vampir temalı furyaya, savrulup gidiyorum


Twilight romanının sinemaya uyarlanmasının ardından vampirkolik sayısındaki patlamaya bir katkı da bendenizden geldi. Twilight serisini tamamlamış ve halen basımı devam eden Gece Evi ve Vampir Günlükleri serisini okuyor olmanın yanında The Vampire Diaries adlı bir dizi ile de görsel tarafımı beslemekteyim birkaç aydır. Bunların yanısıra Twilight, New Moon, Interview with the Vampire gibi yeni ve eski vampir konulu filmleri izlediğimi de yaşımdan başımdan utanmadan açıklıyorum. Her daim Türk ve Dünya klasikleri okuyup sanatsal değeri yüksek filmlerle beslenmek bana göre değil. Ortaya karışık kişiliğim tercihlerimde kendini apaçık bir biçimde ortaya seriyor. Her neyse. Sözü sakız gibi uzatmadan içimi dökmek niyetindeysem bir an önce eyleme geçsem iyi olacak.

Geçenlerde The Vampire Diaries sezon finali yaptı. "Tarih tekerrürden ibarettir" sözünü doğrulayan bir biçimde Salvatore kardeşlerin yüzyıllar öncesinde olduğu gibi yine aynı kıza aşık oldukları netlik kazandı. Tek nüans, o vakitler kendilerinin insan, aşık oldukları kızın - Katherine - ise vampir olması. Şimdiki zaman modunda ise Salvatore kardeşler karizma paçalarından akan iki vampir iken rüzgarına kapıldıkları genç kızımızın - Elena - insan olma durumu mevcut. Katherine'in milenyum versiyonu Elena - farklı çağların tek yumurta ikizi gibiler - kalbinin Stefan'a ait olduğunu üstüne basa basa dile getirse de ikinci sezonda Damon'a doğru yönelmemesi için hiçbir sebep göremiyorum. Hatta öyle bir durum olursa bir numaralı destekleyicisi olurum. Gönlüme kurduğu tahtın temellerini Lost dizisindeki Boone karakteri ile atmıştır Damon. Tatlıdır, hoştur, bakışları insanı coşturur. Greenpeacevari düşünceler sergilediği için de ayrıca severim kendisini.

Birinci sezon finalinin ardından aklıma takılan sorular:
1. "Kimse beni anlamıyor" tadında sorunlu bir ergen olan Jer/Jeremy vampire dönüşebilecek mi yoksa son anda tıbbi müdahale ile ölümden kurtarılıp vampir olması engellenecek mi?
2. Salvatore kardeşlerin uğruna birbirleri ile kanlı bıçaklı hale geldikleri Katherine geri döndüğüne göre Stefan ve Damon'ın ona olan hisleri hortlayacak mı?
3. İkinci maddenin cevabının evet olması koşuluna bağlı olarak Elena ile Stefan arasındaki vampirinsan ilişkisi bu durumdan nasıl etkilenecek?
4. Dizinin ikinci sezonu için Eylül ayına kadar kim sabredecek?!

Sevgiler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder