4 Mayıs 2014 Pazar

Yoon Kye Sang oynuyor dediler, geldik: Beyond the Clouds ( 2014 )

Tam olarak öyle değil aslında. Yoon Kye Sang, Beyond the Clouds'u tercih etmemin ikinci nedeni; birincisi ve aslı dizinin melodram oluşu. Reply 1994'ü sindirdikten sonra başımın üzerinde beliren baloncukta "Ana karakterlerin gözlerinden yaşların eksilmediği bir yapım izlemek istiyorum." yazısı belirmiş şahitlerin dediğine göre. Tumblr'da gezinirken bu doğrultuda yapılan bir öneriye rastlayınca ve başrolde tanıdık bir simanın olduğunu görünce balıklama daldım Beyond the Clouds'a. Çıkmam bir hafta bile sürmedi zannımca. 

Ve dizi başlar. Karlı tepelerin ortasında bir adam tek başına yürümektedir. "Çocukluğuma dönebilseydim eğer, ağzımda düdüğümle babamın sırtında koşuşturduğumuz günlere ya da onunla ilk kez karşılaştığım ışıl ışıl yirmili yaşlarıma veya her şeyin mahvolduğu o güne dönebilseydim eğer; o zaman gözyaşlarını silmiş olsaydım kendim olarak, Jung Se Ro olarak yaşayabilir miydim acaba?" diye düşünürken bulur seyirci onu ve adamın elindeki silahı şakağına dayadığını görünce "Vur dediysek öldür demedik be senarist!" der. İlerleyen dakikalarda dramın dibine vuracağız nasılsa. İlk saniyeleri rahat geçirseydik bari. 

Beyond the Clouds ( Full Sun ) 2014 yılına ait on altı bölümlük bir Güney Kore dizisi. Taze bitti. Metrekareye düşen gözyaşı miktarının azınsanmayacak seviyede olduğu bu yapım dramın yanında aksiyon ve bu tip yapımların ekmek teknesi olan romantizmi barındırıyor. Tek suçu yanlış zamanda yanlış yerde bulunmak olan bir gencin uğradığı haksızlığın bedelini sorumlulara ödetmek için harekete geçmesiyle gelişen olaylar zincirini anlatıyor. 

Klişe bir dizi Beyond the Clouds. Senaryo dalgalanmalarının taşkınlığa sebep olduğu bölümlerde neler yaşanacağını az çok kestirebiliyor insan. Yine de izlemekten alıkoyamıyor kendini. Bana olan buydu en azından. Nedeni üzerinde çok düşünmedim. Kendiliğinden geldi cevap: Yoon Kye Sang. Adam çatır çatır rol yaparken etkisine kapılmamak mümkün mü? 

Jung Se Ro, geleceğinin derdine düşmüş bir gençtir. İyidir, saftır; tüm olumsuz sıfatlardan uzaktır. İşi gereği Bangkok'ta bulunan babasını ziyaret etmeye karar verdiği gün hayatının kırılma noktası olacaktır. Kader ağlarını Gong Woo Jin adlı bir genç ile Se Ro'nun etrafına örecek, nihayetinde biri ölürken diğeri katil damgası yiyerek hapse girecektir. O esnada Se Ro intikam için kolları sıvayacak, beş yıl sonra başka bir isimle, Lee Eun Soo, mahkumiyetinden sorumlu olanların başında bulunduğu şirkette işe girerek planını uygulamaya koyacaktır.

Karakteri canlandıran isim Yoon Kye Sang. İdollükten oyunculuğa devşirilenlerden kendisi. 90lı yıllarda temeli atılan g.o.d grubundan ayrılmış da gelmiş.* The Greatest Love'daki rolüyle gönüllere taht kurmuş olması muhtemeldir. İkinci erkekti beyimiz dizide. Sormadınız ama söyleyeyim: Desteklediğim kişiydi. O kadar. Aktör olarak iz bırakmamıştı bende o vakitler. 


Yandaki fotoğraf Beyond the Clouds'tan alıntı. Baktım ki oyuncu ile yollarımız yeniden kesişmeyeli hakikaten üç yıl olmuş, repliğini üzerime aldım. Tapusu bende. Harikayım. :P 

Tanıdık sima iyidir diyerek başladığım yapımın sonunda Yoon Kye Sang'ı ayrı bir yere oturtmak kaçınılmaz oldu. Oyunculuğunu görmeniz lazım. Anlatılmaz, yaşanır. Dizi ile ilgili yorumların çoğunda rastladığım şu cümle ipucu versin size: "Yoon Kye Sang'ın seyirciyi derinden etkileyen performansı olmasa Beyond the Clouds sıradan olmaktan öteye geçemezdi." 


Diğer karakter Han Young Won. Babasına rağmen sevdiceğiyle evlilik yolunda ilerlemekte olan bir mücevher tasarımcısıdır. Annesinden yadigâr şirkette yöneticilik yapmaktadır. En belirgin özelliği saflığıdır. İnsana "Yok artık, bu kadar da olmaz." dedirten cinsten. Mücevher fuarına katılmak için gittiği Bangkok'ta yaşamını birleştirmek için gün saydığı Gong Woo Jin'i kaybedince dünya başına yıkılır. Kabuğundan çekilip çıkarılması için gereken şey Lee Eun Soo adı altında gerçek kimliğini gizleyen Jung Se Ro ile tanışmaktır. Sonrası dramın dibi.


Han Ji Hye'yi ilk defa seyrettiğimi sanarken Sweet 18'de oynadığını öğrendim. Yarım, hatta çeyrek bıraktığım bir dizi olduğundan hatırlamamış olabilirim. İzleyeli de epey oluyor zaten. Kendime yüklenmeyeceğim o yüzden. Sima olarak Han Young Won karakterinin tıpkısının aynısı olmuş. Sergilediği performans iyiydi. Gönül isterdi ki Yoon Kye Sang ile bir melodrama yakışır kimyaları olsun. Ne yazık ki beklediğimi alamadım. Başka bir yapıma bakacağız artık. 


Son dakika kararı olarak Jo Jin Woong'u sunuyorum sizlere. Beyond the Clouds'un en dikkat çekici karakteri olan Park Kang Jae'yi canlandırıyor. Jung Se Ro'nun babası mesleğinde kendisine yardımcı olması için oğlu yerine onu yetiştiriyor. Bir talihsizlik sonucu adamın kaza geçirmesine neden olmasının verdiği bir yükle Kang Jae, Se Ro'nun intikam planına dahil oluyor. 

Kang Jae'nin nasıl bir çizgide ilerlediğinin önceden kestirilemez oluşu, tahmin edilse bile ikilemde bırakması, son dakikaya kadar sürprizlerle dolu olması karakterin kendisini olduğu kadar onu canlandıran oyuncuyu da ayrı bir yere koymayı gerektiriyor. Velhasılıkelam, Jo Jin Woong harikaydı. 

Gittim.

Not: Görsel malzemeler alıntıdır.

*Az önce okuduğum bir habere göre g.o.d grubu Yoon Kye Sang'ı da içine alarak K-Pop sahnelerine geri dönecekmiş. ( 04.05.2014 )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder