12 Mart 2012 Pazartesi

♫♫♫ Ankara'dan paket gelmiş, bende bir bayram havası; velhasılıkelamsever insan Özgecan'ı çok çok severmiiiiş ♫♫♫

Saat genele vuracak olursak sabahın dokuzu, özele vuracak olursak birkaç dakika sonra kucağıma alacaklarımdan habersiz uyukladığım saat. Beklenmedik bir şekilde kapı zilinin sesini duyuyorum. Güne benden daha erken başlamış olan kardeşim kapıya koşturuyor. Açtığında yabancı biri tarafından ismimin anıldığını işitiyorum. Kargo varmış adıma. Henüz kendini bulamamış bir zihinle anlamlandırmaya çalışıyorum duyduğum şeyi. Bu arada kardeşim benim yerime alıyor paketi. Ne halde olduğumu ben bile bilmiyorken önce başkasının bilmesine müsaade etmemi beklemiyordunuz değil mi? Kendimi düşündüğümden değil görevli beyefendiyi düşündüğümden. Dağıtım yaptığı ilk evlerden birinde zombi görünüşlü biriyle karşılaşmasına gönlüm razı olmadı. İnanıp inanmamak size kalmış... diyorum ama inanmayın bence. Neyse. Nerede kalmıştım? Heh! Kapı kapandığı anda elinde paketle holde duran kardeşimin üzerine atlıyorum... diyeceğim ama yok artık. O kadar da değil. Yanlış anlaşılmasın. Böyle birşeyi yapmam demiyorum. Henüz uyanıklık dolumunun yüzde ellilerde dolandığı anlardan birinde olduğum için yapmam. Bir de paketin Özgecan'dan geldiğini bilmediğim gerçeği var. Sürpriz yapmak istemiş. Başarılı da olmuş elma şekerim.
Hak verirsiniz ki insan dostlarından hediye alınca sevinçten göklere uçar. En azından ben uçtum. E, o kadar yükselmişken bir bulut kapmadan edemedim. İçine güzelce yerleştim. İstikamet Ankara dedim ve Özgecan'ın yanına indim. Kemiklerini birbirine geçirmemeye gayret ederek sıkı sıkı sarıldım. Yanaklarından sulu sulu öptüm. Hemen sonra kendimi kucağımda paketle yatağımda buldum. Hayal işte.
Ellerim normalde de sabit durmaz, az biraz da olsa titrer. Sabahleyin yaşadığım şok ve heyecanın etkisiyle iki kat titremeye başlayınca paketi açma işi biraz, doğrusunu söylemek gerekirse basbayağı hırpalamaya döndü. Önce minik kartı açıp Özgecan'ın yazdıklarını, ardından fotoğrafta görmüş olduğunuz kitabın sarıp sarmalanmış olarak konulduğu poşetten yayınevinin adını okudum ve gözlerimin önünde Kazuo Ishiguro ismi yanıp sönmeye başladı. Acaba? dedim kendi kendime, Avunamayanlar olabilir mi? Paketi tepeden sıyırınca kitabın kalınlığı gözüme çarptı. Tahminimde haklı çıkacağımı işte o an anladım. Nitekim haklı çıktım. Japon yazarların kitapları ile aramda sinerji oluşmuş arkadaş. Daha görmeden hissediyorum. Şaka bir yana, Özgecan'ın Avunamayanlar'ın almayı düşündüğüm eserler arasında yer aldığını bilmemesine rağmen bu kadar başarılı bir seçim yapmış olması beni inanılmaz mutlu etti. 
Gelelim fotoğrafta kitabın arkasına saklamış olduğum pembe zarfa. Bir buçuk seneyi kapsayan fakat ömrümüz kadar uzun olmasını dilediğim bir mektuplaşmanın PTT den damga yemeden gelmiş ilk ürünü olması sebebiyle biraz tuhaf hissettirse de yazı biçimi değerli, yazılanlar değerli, yazan kişi ikisinden de değerli olunca keyif hissiyatının ağırlığı altında ufalanmaya mahkum oldu haliyle. 
Velhasılıkelam, fotoğrafta görmüş olduğunuz muhteşem üçlü Özge adı altında güne şokla karışık neşe ile başlamamı sağladığı için kendisine özlemle harmanlanmış sevgilerimi gönderiyorum buradan. 

4 yorum:

  1. Listendeki kitaplar arasında olmasına çok çok sevindim :) Keyifli okumalar :) Bu arada Tutunamayanlar'la isim benzerliği dışında da bir benzerliği olup olmadığını merak ediyorum. Okuduktan sonra ayrıntılı bir yazı bekliyorum o sebeple :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler ^^ Ben de merak ediyorum açıkçası Tutunamayanlarla benzer yönlerinin olup olmadığını. Okuyunca bahsederim mektubumda ^^

    YanıtlaSil
  3. hayırlı olsun yorumunu bekliyorum okuduktan sonra pc bozuk giremiyorum fazla nete ama takipçinim =) bu net molası işime yaradı 4 kitap okudum tek izleyicimin serefine dönüşümde ilk onları yazacağım^^

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler ^^ Senin de mi bilgisayarında problem var? Benimki çalışıyor olsa da uyarı veriyor üç vakte kadar göçeceğine dair. Servise gidecek yavrum birkaç güne kalmaz. İkimize de geçmiş olsun :/ Dört kitap okudun demek. Sabırsızlıkla ve merakla bekliyorum yazılarını ^^

    YanıtlaSil