18 Mayıs 2012 Cuma

Flower Boy Ramyun Shop

 
photo credits: www.forumcax.com

Oh be! Oh be! Yetmez ama bir kere daha: Ohhh beaaa! The Moon That Embraces The Sun dizisini izledikten sonra içime oturan kayanın ağırlığı kayboluverdi Flower Boy Ramyun Shop sayesinde. Jung Il Woo'nun oynadığı karakter böyle bir sonu hakediyor işte. Neydi o tarihi dramadaki haller? Brrr... Hatırlamak dahi istemiyorum. Flower Boy Ramyun Shop senaristlerini getirin bana. Pamuklara sarasım var kendilerini. N'apayım? Sevdiğim oyuncuların çeşitli yapımlarda rolünü üstlendikleri karakterlerin kaderleri ile fazlasıyla ilgileniyorum. 

photo credits: blog.ningin.com

Şu sevimliliğe bakın hele! Karakter aracılığıyla olsun ya da olmasın Jung Il Woo'ya kıyabilir mi bir insan? Kıyamaz, kıymamalı, kıymasın bi zahmet. Bilmem anlatabiliyor muyum? Tamam, kendimdeyim ben. Ne için başlamıştım bu paragrafa? Heh! Cha Chi Soo rolünde oynuyor bu dizide Jung Il Woo. Aldığım duyumlara göre izleyiciler daha çok ikinci adamı beğenmiş ve desteklemişler lakin ben aynı düşüncede değilim. Lee Ki Woo'nun canlandırdığı Choi Kang Hyuk başından beri mükemmel erkek tabirinin karşılığıydı. Cha Chi Soo ise çekici yönlerinin bir kısmını ilerleyen bölümlere paralel olarak kazandı. Hissettiği aşkla orantılı olarak gün yüzüne çıkardı da diyebiliriz. En başından beri sahip olduğu çekiciliği hiç saymıyorum zaten. O yüzden değil mi ki başroldeki kızımız Yang Eun Bi tuvalette karşılaşmış olmalarına rağmen Cha Chi Soo'nun ağzından çıkan iki kelime ile hipnotize olup kendini kaybetti? Zaten esas oğlan her an her yerde flört etme kapasitesine sahip olduğundan kendisini en olmadık yerlerde " ... güzelmiş " derken, göz kırparken ve daha güçlü silahlarını ortaya koyarken görebilirsiniz. Göreceksiniz de zaten. Hadi hadi! İtiraf edin izleyen arkadaşlarım. Siz de etkilendiniz Cha Chi Soo'nun cazibesinden en az Yang Eun Bi kadar. 

photo credits: www.koreandrama.org

İkinci adam Choi Kang Hyuk günümüz dünyasında karşılaşmadığım türde bir şahsiyet. Yok olma tehlikesi altında olabilir. Hatta yok olmuş bile olabilir. İçiyle dışıyla a kalite bir insan evladından bahsediyorum burada. Ona göre yani. Belirtmeden geçemeyeceğim: Herhangi bir yerde uyuyabilme potansiyeline sahip olmasıyla epey güldürmüştür beni dizi süresince. Misal okul koridoru, tren istasyonu, hastane resepsiyonu, koltuk arkası... Tavırlarıyla izleyicilerden en çok alkış toplayan isim yine Choi Kang Hyuk'tur. Karakteri canlandıran Lee Ki Woo evvelce izlediğim yapımlar arasında olan A Love to Kill'de oynamış. Rain'e fazlasıyla odaklandığımdan mıdır nedir hatırlayamadım. Flower Boy Ramyun Shop'tan sonra unutmam diye düşünüyorum.

photo credits: www.koreandrama.org

Yang Eun Bi... Öğretmenlik sınavına hazırlandığı sıralarda bir tuvalet köşesinde Cha Chi Soo ile karşılaştıktan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmaz onun için. Askerlik nedeniyle yolunu gözlediği sevgilisinin kendisini aldatması ile yeni ufuklara yelken açmaya karar verir ve yüz üzerinden tam not verdiği Cha Chi Soo'ya kancayı atar. Bilmediği şey ise oğlumuzun Yang Eun Bi'nin stajyerlik yaptığı okulun öğrencisi olduğudur. Bilmediği tek şey bu olsa iyi. Babasının ölümüyle birlikte Japonya'dan gelen eş vardır bir de: Choi Kang Hyuk. Üstelik kızımızın babası sadece evladını değil ramen dükkanını da bu şahsa bırakmıştır. Yang Eun Bi'nin burada yarı zamanlı çalışmaya başladığı zaman dizi iyice şenleniyor. Rolü canlandıran Lee Chung Ah iyi iş çıkarmış. Epey güldürdü beni. 

Flower Boy Ramyun Shop konusu itibariyle sıradan bir dizi olmasına rağmen senaryosu ve başarılı oyuncularıyla kendisini izlettiriyor. Sıkıldığımı hiç hatırlamıyorum şahsen. Zaten on altı bölüm olduğu için suyunu çıkarmaya pek fırsat bulamamışlar. Dramayı izleyecek olanlara tavsiyem yanlarında hali hazırda ramen bulundurmalarıdır. Zira insanın canı çekebiliyor. Birkaç bölüm izledikten sonra en yakın markete koşarsınız zaten muhtemelen. Şimdiden iyi seyirler.

2 yorum:

  1. Ben bu diziyi çok seviyoruuum. Il Woo'nun dizisi olduğu için merakla beklemiştim zaten. Çünkü o diziden önce hep malum 49 Days'in 'ruh bekçisi' olarak tanınırdı. Orada da iyi bir oyunculuk sergilemişti. Keşke 16 değilde 20 bölüm olsaydı, sıkılmadan izlerdim. Zira Il Woo'nun dışında en sevdiğim oyunculardan biri Hyun Woo'ydu. Tatlı şey. :D

    YanıtlaSil
  2. Evet, genellikle 49 Days dizisindeki rolüyle tanınıyor ama ben My Fair Lady'deki avukat rolüyle keşfetmiş ve beğenmiştim. O gün bugündür takip ediyorum. Bu dizi kendisini başrolde gördüğüm tek dizi olması sebebiyle özel kalacak sanırım ^^ Malum, Kore dizilerinde ikinci roldekilere pek şans tanınmıyor >_<

    YanıtlaSil