11 Mayıs 2012 Cuma

Manga diye birşey var şimdi...



Bim bam bom! Çok şükür dostlar! Benim de artık bir manga kitabım var. Alkışları görelim. Bugüne kadar neredeydin diye soranları ise görmemezlikten gelelim. Hadi ama! En azından açılışı Death Note ile yaptığım için takdiri hakettiğimi düşünüyorum.


Şu an Death Note serisinin tüm kitaplarını aynı gün içerisinde almadığım için büyük pişmanlık duyduğumu gizlemeyeceğim. Merak içerisinde kıvranmak iyi birşey değil malumunuz. Yazarı tebrik etmek lazım bu kadar zekice kurgulanmış birşey ortaya koyduğu için. Gelin görün ki Tsugumi Ohba gerçek ismi değil diyorlar. Hatta cinsiyetini bile gizli tutuyormuş. Niçin böyle birşeye gerek duydu acaba? Cevabını bilen?


Şinigami ( Japon dilinde ölüm tanrısı demektir ) Ryuk'un dünyaya düşürdüğü defteri bulup onu kötülüğü dünya üzerinden kazımak için kullanmaya karar veren Light Yagami ile mutlaka tanışmalısınız. Zira yavrumuzun eline geçen defter sıradan olmaktan çok uzak. Üzerine birisinin ismi yazıldığı zaman o kişi ölüyor. Tabiî bunun olayları daha ilgi çekici hale getiren birtakım kuralları var ama o kadarına ben girmeyeyim. Okuyunca öğrenirsiniz. 


İlk kitaptan anladığım kadarıyla konu kahraman olmayı aklına koyan ( saplantı haline getiren de diyebiliriz aslında ) Light Yagami ile onun peşine düşen gizemli dedektif L arasındaki çekişme üzerine kurulu. İkisi de çok zeki karakterler. Serinin sonunda kimin galip geleceğini merak ediyorum doğrusu. 


Dipnot: Manga denildiğinde aklına yıldırım hızıyla Kim Hyun Joong ismi gelen sadece ben değilim değil mi? Bilen bilir, manga tutkunluğu anormal seviyededir. Sebebini anlayabiliyorum artık. Ye-hey!

Dipnot 2: Saniyede fangirl moduna geçtim ya pes doğrusu. Yapacak birşey yok. Hastasıyız. 


2 yorum:

  1. Çıkan son mangasını da aldım, böylece 9 Death Note mangası oldu elimde, mutluyum. =D Şu Naruto veya One Piece falanda çevrilse hızlıca alacağım da... Çok fena sarıyor ya. =D

    YanıtlaSil
  2. Ya ama ama ben ağlarım :'( D&R a gittim bugün ikinci ve üçüncü kitapları almak için. Bırak iki, üçü; ilki haricinde hiçbirini bulamadım. Deliriciyim. Yalnız hakikaten eğlenceli oluyormuş manga okumak. Yakında Kim Hyun Joong'u sollarsam şaşırmayacağım :P

    YanıtlaSil