12 Mayıs 2012 Cumartesi

Rain oynuyor dediler geldik: Sang Doo, Let's Go to School!


photo credits: www.hulu.com

Kısa ve net: Rain ( Jung Ji Hoon ) oynuyor dediler, geldik. Öteki türlü bu diziyi izlemek gibi bir niyetim olmazdı muhtemelen 2003 yapımı kadar eskilere el atmadığımdan. Merak da etmiyor değilim hani ülkemizde Güney Kore yapımı dizileri seyretmekten zevk alıp da Sang Doo, Let's Go to School'a göz gezdiren kaç kişinin olduğunu. Azınlıktaymış gibi hissediyorum kendimi şu an. Yanılıyorsam düzeltmekte serbestsiniz. 

Bildiğiniz ya da bir iki kelime sonra öğreneceğiniz üzre Rain'in vatani görevini yerine getirdiği zamanlardayız. Sevenlerinden biri olarak, haliyle, bir özlem var içimde biten. İşte bu özlem geçenlerde meyve verecek dereceye gelince böyle zamanlar için sakladığım Sang Doo, Let's Go to School'a sarılmaya karar verdim. Olabildiğince ağırdan alarak seyrettiysem de bitirdiğim gün geldi çattı. 

Bahsi geçen dizi Rain'in oyunculuk kariyerinin ilk basamağı. Kendisi de gençliğinin baharında idi o dönem. Hal böyleyken baba rolünde oynaması ve bunu izleyiciye kabul ettirmesi takdir edilesi bir durum. Hep söylerim ya hani " Bir yerde Rain varsa orada seyrine doyum olmaz bir performans vardır " diye, heh, ta en başından beri geçerli işte bu söz. 


Binbir surat Rain'e örnek olsun diye koydum yukarıdaki fotoğrafı. Oynadığı yapımlarda böyle şebeklikler yapmasına bayılıyorum. Bu yönden Sang Doo, Let's Go to School tam gönlüme göreydi. Rain'in bu hallerine doyum olmuyor arkadaş! Ha, sanmayın ki böyle dedim diye dizi komedi tarzında. Trajik bir senaryosu var lakin güldürmeyi de ihmal etmiyor. Senaryo demişken konusuna şöyle bir değinivereyim fikir edinmek isteyenler için. Cha Sang Doo, karizmatik ve popüler bir lise öğrencisi olmanın tadını çıkarırken bulaştığı talihsiz bir kaza sonucu hayatı altüst olan bir karakter. Kendisini iyiden iyiye koyvermişken babalık ünvanını elde ediyor ve yaşama dört elle sarılıyor. Haliyle hayatının merkezine kızı yerleşiyor. Ne yazık ki yavrucak hasta ve masraflarını karşılayacak güç babasında yok. Bu yüzden Cha Sang Doo jigololuk yapmaya başlıyor. O dönemlerde nişanlı olan lise aşkı Chae Eun Hwan ile karşılaşıyor ve onu yeniden elde etmek için kızımızın öğretmenlik yaptığı okula öğrenci olarak yazılıyor. Biz izleyicilere de " Eh be Rain! Helal olsun! İlk oyunculuk deneyiminde hem baba, hem jigolo, hem de öğrenci rolünü başarıyla oynadın ya diyecek sözüm yok " tarzında bir düşünce ile başrol oyuncusunu yürekten alkışlamak düşüyor. 

Yazının başından beri Rain'den başka kimsenin adını anmadım oyunculardan lakin diğerlerinin de başarılı bir performans sergilediklerini söylemeden geçemeyeceğim. Özellikle doktor Kang Min Suk rolündeki Lee Dong Gun ile Cha Sang Doo'nun çekişmelerini ve arkadaşlıklarını seyretmek çok keyifliydi. Rain'in Son Min Joo ile olan sahnelerini de unutmamak lazım. Birinde ben bile gözyaşı dökmüştüm yani o derece dokunaklıydı. 

Velhasılıkelam, dizi ne olağanüstü ne de vasat. On üzerinden puanlayacak olsam yedi veririm. İki puanı Rain oynuyor diye verdiğimi dürüstçe belirteyim de sonra aramızda anlaşmazlık olmasın. 

3 yorum:

  1. Bu dizisinden haberim bile yoktu. =D Şu tatil gelsin bakalım, izleyeceğim. Sırf Rain olduğu için. *-*

    YanıtlaSil
  2. Sırf Rain'in mimikleri dünyanın bilmem kaçıncı harikası olarak adlandırılabilir derecede olduğu için bile izlenir bu dizi. Aman kaçırma :D

    YanıtlaSil
  3. kesinlikle katılıyorum...Rain öpülesi şebek ruhlum benim...Rain canım yaa ne de güzel oynamış dizide,bence en iyi performanslarından biri diyebilirim.başlarda her ne kadar gülüp ya bu dizi de komediymiş desemde ilerleyen bölümlerinde beni içime saran şekilde büyüleyip ağlatacağını tahmin bile edemezdim,ellerine ve yüreğine sağlık my RAIN :)

    YanıtlaSil