30 Nisan 2011 Cumartesi

Genişliyor kütüphanem sizinle...

Nisan ayının son üç haftasını D&R dan kitap almadan geçirmediğim gerçeği kayıt altına alınsın lütfen. Bahar gelince gönül yaylarım bu yönde gevşemiş olsa gerek.

Bir önceki yazımda aniden bastırıveren ve her yanımdan taşan Refik Halid Karay coşkumu belirtmiştim. Ay sonu geldiğinde yazarın toplam beş eserini kitaplığıma ekledim. Dün Yüzen Bahçe'yi ellerimin arasına alınca üzerime bir dinginlik geldi ve böylelikle kendimi frenlemeyi başardım. Şimdilik...

Kitap alışverişlerim sırasında uzun zaman önce göz diktiğim iki yazara el attım nihayet: Hüseyin Rahmi Gürpınar ve Murathan Mungan. Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın Mürebbiye'si daha lise yıllarında aklımı çelmişti. Edebiyat kitabında işlediğimiz bu eserin aslını okumak sekiz dokuz sene sonrasına kısmetmiş. Mizah dergilerini okurken atmadığım kahkahayı bu kitabı okurken bol bol attım hem de en seslisinden. Öyle görünüyor ki artık Hüseyin Rahmi Gürpınar da kitaplığımda sıkça rastlanan bir isim olacak.

Reşat Nuri Güntekin... Epey boşladığım için kendisini üzgünüm. Zihnim hep başka yazarlara, haliyle elim de başka kitaplara gitti ama nihayet kavuştuk. Kaleme aldığı Hüseyin Kenan Gün karakterinden ötürü bendeki yeri sabit tabii. Eninde sonunda ona dönüşüm bu yüzden olsa gerek.

Aya damgasını vuran yazar ise Jane Austen. Mansfield Parkı haricinde bütün eserlerini oturup tekrardan okudum. Cnbc-e de yayınlanan Emma'nın dört bölümlük TV uyarlaması ile başladı her şey. Durduramadım kendimi. Yazarın bütün eserleri elimin altında olduğu için gönül rahatlığı ile yaptım okumalarımı.

Aklım şimdi çoktandır listeme almış olduğum ve netten yapacağım ilk siparişte listeye konduracağım bir eserde: Metin And - 16. Yüzyılda İstanbul: Kent - Saray - Günlük Yaşam. Dün elime alınca kendisinden bana kayan bir elektrik akımı oldu. Bir an önce kavuşmalıyız der gibiydi. Karşılık vereceğim kendisine en kısa sürede.

2 yorum:

  1. Atlantis vardı bende. Hiç okuyamamıştım, ilgimi de çekmemişti. Sonra gidip sahafa Dokuz Buçukta Bilardo karşılığında verdim.

    YanıtlaSil
  2. Henüz kitabın ne sayfalarına el sürdüm ne de satırlarına göz diktim. Ara kitap mı yoksa ana kitap mı olduğuna okuduktan sonra karar vereceğim.

    YanıtlaSil